Plan je binnenkort een reis naar St. Maarten of ben je gewoon op zoek naar inspirerende content, tips en lokale favorieten ? Check hieronder onze blogs en lees meer over alle hotspots die je tijdens een bezoek aan The Friendly Island zeker wilt bezoeken!

Ontdek de blauwste hotspots op St. Maarten

Last van een winterdipje? Of kun je gewoonweg wel even wat inspirerende beelden om bij weg te dromen gebruiken? Op The Friendly Island genieten bewoners en bezoekers het hele jaar door van honderden tinten blauw, die elk zorgen voor een ontspannen gevoel. Ontsnap digitaal even uit de koude maanden in Nederland en ontdek de blauwste hotspots op het eiland die ongetwijfeld een glimlach op jouw gezicht toveren. Daarom geen winter blues maar warme reisdromen met deze vijf unieke tips! lees hier meer.

St. Maarten, The Friendly Island

St. Maarten is een prachtig bounty eiland in de Caribische zee en behoort tot het Nederlands Koninkrijk. Het is de enige plek waar Frankrijk ons buurland is. Hoe dat kan? Het eiland bestaat namelijk uit twee delen, opgedeeld in een Nederlands en een Frans deel. Voorheen hoorde St. Maarten bij de Nederlandse Antillen, maar sinds een paar jaar heeft het een zelfstandige status gekregen binnen ons Koninkrijk. Mila van Your Travel Reporter schreef een gastblog, en die lees je hier!

5 tips om het maximale uit een uur extra daglicht te halen op St. Maarten 

Dit weekend gaat de zomertijd in Nederland weer in en dat betekent dat we profiteren van een extra uur daglicht. Iets wat we zeker mogen vieren want hoe meer daglicht, hoe gelukkiger wij als mensen zijn. Het is niet voor niets dat je vrolijker bent op vakantie in een zonovergoten bestemming, want naast een ontspannen gevoel, creëren we meer gelukstofjes door al die extra zonuren. We borduren graag voort op dit geluksgevoel en delen daarom alvast ter inspiratie een aantal tropische tips om het maximale uit een extra uur zonlicht te halen. Niet in Nederland maar wel in het Nederlands Koninkrijk, waar de zon (bijna) altijd schijnt. Ideaal voor de bucketlist of een toekomstige reis naar The Friendly Island: St. Maarten. Lees hier meer.

Ontdek al wandelend hoe St. Maarten ooit werd gesplitst in twee delen

Hagelwitte zandstranden, een azuurblauwe zee en ongeëvenaarde Caribische cultuur. Dat klinkt als muziek in de oren toch? Maak kennis met The Friendly Island, St. Maarten. Het liefst boekten we per direct een ticket maar voorlopig moeten we nog even wegdromen bij deze prachtige bestemming. Het eiland bestaat eigenlijk uit twee delen: een Frans en een Nederlands deel, elk met unieke kenmerken en trekpleisters. Hoe de verdeling ooit tussen de twee landen is ontstaan, is eigenlijk een heel grappig verhaal. En omdat wij hier graag vertellen over de tofste hikes en wandelingen, vertellen we jou hoe ooit een wel héél bijzondere wandeling het eiland opsplitste in twee delen. Online outdoor magazine The Hike schreef een gastblog, en die lees je hier!

Goed voorbereid op een vliegreis naar St. Maarten
Het zonnige eiland St. Maarten dat onderdeel is van het Nederlandse koninkrijk, ligt in het Caribisch gebied. Wil je St. Maarten bezoeken vanuit Nederland? Dan ben je aangewezen op een reis per vliegtuig van ongeveer 9 uur. Er zijn hiervoor rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam die momenteel drie keer per week vertrekken met KLM (met terugvlucht via Curaçao) en zeven keer per week met AirFrance via Parijs. Martijn van The Travelling Souk schreef een gastblog, en die lees je hier!

St. Maarten: De beste tips van iemand die er gewoond heeft
St. Maarten is een eiland dat nog niet zo bekend is als vakantieland bij Nederlanders. En dat is jammer, want ik (Sandra) heb er vier jaar lang met veel plezier gewoond. Ik werkte er als duikinstructeur en crew op een zeilboot. Heerlijk de hele dag buiten zijn en genieten van het zonnetje. Het is een multicultureel eiland, levendig, maar waar je ook prima een rustig plekje kunt vinden. Wat ook bijzonder is aan St. Maarten is dat het eiland verdeeld is in een Franse en Nederlandse kant. De mooie witte stranden en vriendelijke locals zorgen ervoor dat je een onvergetelijke tijd gaat hebben op het eiland. Maar wist je dat er je behalve genieten op de mooie stranden er ook nog van alles kunt doen? Sandra van Away We Go schreef een gastblog met haar beste tips, en die lees je hier!

5 activiteiten voor het hele gezin die je niet mag missen op St. Maarten
Op zoek naar een leuke vakantiebestemming voor het hele gezin? Dan komt deze situatie je vast bekend voor: moeder wil relaxen op het strand, vader wil op avontuur en de kids willen vaak ook nog van alles en nog wat. Een tropische bestemming waar voor ieder wat wils is, is dan ook heel belangrijk. Voor een ideale mix van strand en avontuurlijke activiteiten is St. Maarten de place to be! Hier val je van de ene verbazing in de andere en kan je op elk moment van de dag iets nieuws ontdekken. Ontdek de leukste activiteiten voor het hele gezin op The Friendly Island hier!

Vier de feestdagen op St. Maarten!
Het seizoen van koude winterdagen, warme chocomelk bij de openhaard en overal sierlijke lichtjes is weer begonnen. Dit is natuurlijk heel gezellig, maar wanneer je voor de zoveelste keer verkleumd van de kou thuiskomt dankzij een flinke regen- (of sneeuw)bui, kunnen je gedachten al snel afdwalen naar een tropische bestemming. Op St. Maarten is het in december gemiddeld minimaal 26 graden, dus waar wacht je nog op? Stap snel het vliegtuig in naar deze zonovergoten winterbestemming! Voor een goede dosis inspiratie delen wij hier alvast de leukste dingen die je kunt doen op St. Maarten tijdens de feestdagen. 

Carnaval in St. Maarten: kleurrijke parades en heerlijk eten
Elk jaar wordt in april-mei het kleurrijke carnaval op St. Maarten gevierd. In het Nederlandse deel van dit eiland in de Caribische Zee is het tijdens deze periode al heerlijk zomers. Overdag geniet je er op de witte stranden of in de luxe spa’s en ‘s avonds swing je tussen de locals tijdens optredens van (inter)nationale artiesten. Bezoek St. Maarten tijdens de carnavalsweken voor onvergetelijke concerten van wereldniveau, kleurrijke parades, culinaire verwennerijen en een unieke beleving van de rijke cultuur. Meer hierover, lees je hier!