Plan je binnenkort een reis naar St. Maarten of ben je gewoon op zoek naar inspirerende content, tips en lokale favorieten ? Check hieronder onze blogs en lees meer over alle hotspots die je tijdens een bezoek aan The Friendly Island zeker wilt bezoeken!

Ontdek de blauwste hotspots op St. Maarten

Last van een winterdipje? Of kun je gewoonweg wel even wat inspirerende beelden om bij weg te dromen gebruiken? Op The Friendly Island genieten bewoners en bezoekers het hele jaar door van honderden tinten blauw, die elk zorgen voor een ontspannen gevoel. Ontsnap digitaal even uit de koude maanden in Nederland en ontdek de blauwste hotspots op het eiland die ongetwijfeld een glimlach op jouw gezicht toveren. Daarom geen winter blues maar warme reisdromen met deze vijf unieke tips! lees hier meer.

St. Maarten, The Friendly Island

St. Maarten is een prachtig bounty eiland in de Caribische zee en behoort tot het Nederlands Koninkrijk. Het is de enige plek waar Frankrijk ons buurland is. Hoe dat kan? Het eiland bestaat namelijk uit twee delen, opgedeeld in een Nederlands en een Frans deel. Voorheen hoorde St. Maarten bij de Nederlandse Antillen, maar sinds een paar jaar heeft het een zelfstandige status gekregen binnen ons Koninkrijk. Mila van Your Travel Reporter schreef een gastblog, en die lees je hier!

5 tips om het maximale uit een uur extra daglicht te halen op St. Maarten 

Dit weekend gaat de zomertijd in Nederland weer in en dat betekent dat we profiteren van een extra uur daglicht. Iets wat we zeker mogen vieren want hoe meer daglicht, hoe gelukkiger wij als mensen zijn. Het is niet voor niets dat je vrolijker bent op vakantie in een zonovergoten bestemming, want naast een ontspannen gevoel, creëren we meer gelukstofjes door al die extra zonuren. We borduren graag voort op dit geluksgevoel en delen daarom alvast ter inspiratie een aantal tropische tips om het maximale uit een extra uur zonlicht te halen. Niet in Nederland maar wel in het Nederlands Koninkrijk, waar de zon (bijna) altijd schijnt. Ideaal voor de bucketlist of een toekomstige reis naar The Friendly Island: St. Maarten. Lees hier meer.

Ontdek al wandelend hoe St. Maarten ooit werd gesplitst in twee delen

Hagelwitte zandstranden, een azuurblauwe zee en ongeëvenaarde Caribische cultuur. Dat klinkt als muziek in de oren toch? Maak kennis met The Friendly Island, St. Maarten. Het liefst boekten we per direct een ticket maar voorlopig moeten we nog even wegdromen bij deze prachtige bestemming. Het eiland bestaat eigenlijk uit twee delen: een Frans en een Nederlands deel, elk met unieke kenmerken en trekpleisters. Hoe de verdeling ooit tussen de twee landen is ontstaan, is eigenlijk een heel grappig verhaal. En omdat wij hier graag vertellen over de tofste hikes en wandelingen, vertellen we jou hoe ooit een wel héél bijzondere wandeling het eiland opsplitste in twee delen. Online outdoor magazine The Hike schreef een gastblog, en die lees je hier!