St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten

St. Maarten: weer en klimaat

Vakantie St. Maarten Vakantie St. Maarten st maarten weer 1 st maarten weer strand st maarten weer palm st maarten weer uitzicht st maarten weer

Het tropische eiland St. Maarten in de Caribbean heeft het jaar rond heerlijk weer. Het is er altijd zonnig. De gemiddelde temperatuur is 27 graden Celsius. Dankzij de constante passaatwinden staat er altijd een verkoelende bries.

St. Maarten: het weer het jaar rond

Op St. Maarten zijn de temperaturen het jaar rond heel constant. Het verschil tussen de warmste en koelste maanden is maar een aantal graden. De maanden juli, augustus en september zijn overdag het warmst met 30-35 graden Celsius; januari en februari het ‘koelst’ met 25-30 graden. De temperatuur van het zeewater ligt altijd tussen de 25 en 28 graden Celsius. De ideale temperaturen hebben St. Maarten een waanzinnig hoge Sunfactor opgeleverd.

Meestal zonnig weer op St. Maarten

St. Maarten ziet betrekkelijk weinig regen, maar natuurlijk valt er wel af en toe een tropische regenbui! Dat is dan meestal een kortstondige, stevige bui aan het einde van de dag of 's nachts. In februari, maart en april valt de minste regen. In de maanden augustus tot en met november valt er, met name aan het einde van de dag, wat vaker een bui. Gelukkig maar want omdat er zo nu en dan ook een verkoelend buitje valt is de vegetatie op St. Maarten ook prachtig groen!

Gemiddelde regenval St Maarten In totaal valt er op St Maarten jaarlijks gemiddeld 114 mm. regen. Ter vergelijk in Nederland liggen die gemiddelden tussen de 650 en 990 mm per jaar!

St. Maarten heeft een ideaal klimaat!

Het weer op St. Maarten is ideaal voor de strandliefhebber, die geniet van de warme zon en de verkoelende bries van zee. Liefhebbers van duiken en snorkelen ontdekken in het tropische zeewater een geweldig rijk onderwater leven. Dankzij de constante noordoostpassaatwinden is het perfect gebied voor zeilen en surfen. Ook is het prettig weer om iets te ondernemen, te gaan golfen, tennissen, fietsen of paardrijden.

Voor meer informatie over het klimaat en een actuele forecast zie de BBC weather forecast St Maarten en de website van de metereologische dienst van de Antillen. Bekijk de kaart van St. Maarten met de mooiste plaatsen op het eiland.

Meer over St Maarten:

Vakantie op St. Maarten
Actuele St. Maarten aanbiedingen


st maarten weer zonnig

Zonvakantie op St. Maarten

Verblijf 9 heerlijke dagen in de zon op St. Maarten. Boek bij Arke de meest scherpe aanbiedingen voor zonvakanties met het gemak van een prachtig beach resort met vlucht!

Details