St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten

Surfvakantie St. Maarten

Vakantie St. Maarten Vakantie St. Maarten Surfen caribbean St Maarten Surfvakantie St Maarten Surfen caribbean cursus St Maarten Surfvakantie caribbean surfing-caribbean-st-maarten

Trekt de meest oorspronkelijke vorm van boardsporten jou, wil je actief bezig zijn op vakantie en hou je van een tropische omgeving? Dan is een surfvakantie in de Caribbean de uitkomst. Het Caribische gebied is tropisch, er zijn golven en er staat vrijwel altijd een passaatwind. Daarnaast zijn er azuurblauwe baaien, zonovergoten tropische stranden en enkele fantastische spots voor surfers.

Golfsurfen St. Maarten

Alle vormen van surfen vind je op St. Maarten: winsurfen, kitesurfen, skimboarden en natuurlijk golfsurfen. Golfsurfers kunnen hun geluk op bij Orient Bay, Mullet Bay en Cupecoy. In Orient Bay kunnen 's winters bij een noordwestenwind de golven echt hoog worden. Dit is dan de beste plek voor een gevorderde surfer. Mullet Bay heeft een kortere branding en dus kortere golven, maar biedt absoluut veel fun. Cupecoy is een van de populairste en meest gefotografeerde stranden van het eiland. De getijden hebben hier een grote invloed op het strand en de branding. Dit maakt Cupecoy niet alleen een populair strand, maar ook een populaire surfspot.

Surfvakantie in de Caribbean? Ultiem surfen op St. Maarten!

St. Maarten, een van de Bovenwindse Eilanden van de Nederlandse Antillen, beschikt over enkele baaien waar verschillende watersporten veelvuldig worden beoefend. Maar liefst 37 stranden zijn te vinden op het eiland. Rustige, verlaten stranden en toeristische stranden met bars, restaurants en winkeltjes. St. Maarten biedt een aantal baaien die populair zijn bij fanatieke surfers.

Windsurfparadijs St. Maarten

Orient Bay is naast een uitstekende plek voor golfsurfers ook een geliefde plek voor windsurfers. Orient Bay is een grote baai en is uitermate geschikt voor deze vorm van surfen. Hier zijn windsurfscholen en kunnen avontuurlijke tours worden geboekt. St. Maarten heeft een windsurfslalom van wereldklasse. Zo kun je bijvoorbeeld op je board een tour maken naar Tintamare Island of Anguilla.

Maak gebruik van de passaat op de Antillen: ga kitesurfen!

Ook voor de nieuwste trend in surfen heeft St. Maarten een aantal mogelijkheden. Hiervoor is Orient Bay wederom een populaire bestemming. Samen met Le Galion en Green Cay zijn dit ideale plaatsen voor beginnende kiters. De gevorderde kiter moet echter in Baie d'Embouchure zijn. Dat gelegen is tussen Oyster Pond en Quartier d’Orleans.

Meer tips:

Vakantie op St. Maarten


surfvakantie st maarten

Surfen op St Maarten?

Goedkope St. Maarten lastminutes plus vakanties in de beste surfhotels, zoals Divi Little Bay en Holand House Beach Hotel vind je bij Arke reizen!

Details
surfen st maarten

Flight Alert

Nu handig alle aanbiedingen van vluchten naar St. Maarten op een rij. Stel een gratis Flight Alert in en krijg bericht als er een ticket voor jouw budget wordt aangeboden!

Details