St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten

Sunfactor St. Maarten scoort waanzinnige 8,2!

Vakantie St. Maarten Vakantie St. Maarten sunfactor sint maarten st maarten sunfactor sun factor sint maarten st. maarten klimaat klimaat antillen

Dat je op St. Maarten jaar rond prachtig vakantieweer treft is bekend. Dat is te danken aan het zonnige, tropische klimaat. Maar wat voor cijfer het klimaat van St. Maarten daarmee verdient, wisten we nog niet. Reiswebsite WaarSchijntdeZonWel.nl beoordeelt zonvakantie bestemmingen met een Sunfactor en in deze klimaat rating scoort St. Maarten een uitmuntende 8,2! Hieruit blijkt dat het eiland een betere klimaatscore haalt dan de meeste Antilliaanse eilanden. De gemiddelde Sunfactor score van St. Maarten ligt hoger dan die van Aruba (7,8), Bonaire (7,8) en Curacao (7,7)!

St. Maarten heeft haar Sunfactor te danken aan de ideale temperatuur

De hoge Sunfactor heeft St. Maarten mede te danken aan de dagtemperatuur die geen enkele maand van het jaar onder de 25 graden komt en maar zelden boven de 30 graden uitstijgt, een belangrijke wegingsfactor in het klimaatmodel van WaarSchijntdeZonWel.nl. Geografe Esmeralda van Dasselaar legt uit: “Voor een tropische zonbestemming is een gemiddelde 8,2 een prachtige uitkomst, want veel tropische eilanden zijn in bepaalde maanden benauwd door de hoge temperatuur en haast te heet voor een ontspannen zonvakantie. Daar krijgen ze dan punten aftrek voor. St. Maarten komt vooral de eerste maanden van het jaar uitstekend uit de test.” De website bevestigt dat half november t/m half mei klimatologisch gezien de beste reistijd is voor een vakantie naar St. Maarten en onderschrijft dat met hoge Sunfactor scores waarbij St. Maarten de eerste maanden van het jaar zelfs cijfers boven de 9 krijgt!

Bekijk hier de Sunfactor van St. Maarten met grafieken vol handige extra klimaatgegevens!

Andere belangrijke indicatoren waarmee WaarSchijntdeZonWel.nl de Sunfactor score van St. Maarten bepaalt, zijn o.a.: het aantal zonuren (op St. Maarten kan je iedere maand rekenen op wel 8 zonuren per dag met gemiddeld 12 uren daglicht), de minimale nachttemperatuur (die op ons Caribische eiland doorgaans niet onder de 20 graden zakt), de temperatuur van het zeewater, de hoeveelheid neerslag en de kans op tropische stormen/depressies.

Mooiste maanden op St. Maarten met de hoogste Sunfactor score

Gebaseerd op het weer & klimaat zijn alle maanden van het jaar perfect om een zonvakantie naar St. Maarten te plannen. Het is immers altijd lekker warm! In maart & april geniet je van de meeste zonuren bij een aangenaam warme temperatuur van maximaal 29 graden. Ook heb je van december t/m april de minste kans op neerslag. Maart als individuele maand scoort een geweldige 9,2 in de Sunfactor en april (carnaval maand!) doet niet onder met een 9,1.

Meer over: het weer op St. Maarten. Lees alles over de verkoelende bries die het eiland zo heerlijk houdt en bekijk de actuele weersvoorspellingen! Bekijk ook: zon- en strandvakantie aanbiedingen naar tropisch St. Maarten.