St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten

St. Martin / St. Maarten: het beste van twee werelden

Vakantie St. Maarten Vakantie St. Maarten st martin st maarten jetski st martin st maarten strand st martin st maarten uitzicht st martin st maarten huisje st martin st maarten elektrische step

Het eiland St. Martin / St. Maarten heeft een Nederlands en een Frans deel. De Fransen noemen het eiland "Saint-Martin". Het is de enige plek ter wereld waar Frankrijk en Nederland aan elkaar grenzen! Tussen de twee delen is er gewoon vrij verkeer. U kunt genieten van de mooiste stranden op Nederlandse bodem en voortreffelijke Franse restaurants.

St. Maarten: Nederlandse bodem in de tropen

De zuidelijke helft van het eiland St. Maarten is onderdeel van Nederland en wordt bestuurd door een Nederlandse gezaghebber. Het is qua oppervlakte iets kleiner dan het Franse deel: 34 km2 tegenover 53 km2. Het Nederlandse deel heeft wel meer inwoners: ca. 39.000 inwoners tegenover 36.000 inwoners aan de Franse zijde. De hoofdstad van het Nederlandse deel is Philipsburg. Het grootste vliegveld van het eiland, het Prinses Juliana International Airport, ligt aan de Nederlandse kant.

Saint-Martin: een stukje Frankrijk in de Caribbean

De noordelijke helft van het eiland St. Maarten hoort bij Frankrijk en wordt bestuurd door een Franse prefect. De grens tussen het Franse en Nederlandse deel loopt midden over het eiland en is 10 km lang. De hoofdstad van het Franse deel is Marigot.

Nederlands, Engels of Frans?

Op het Franse deel van St. Maarten spreken ze Frans. Aan de Nederlandse zijde is de officiële taal Nederlands, maar ze spreken hier voornamelijk Engels. Dat is zo gegroeid vanwege de Amerikaanse invloed. Op school hebben de kinderen wel les in het Nederlands.

St-Martin en St. Maarten: het beste uit twee werelden!

St. Maarten is het kleinste eilandje ter wereld dat tussen twee landen is verdeeld. Die verdeling stamt al uit 1648. Vandaag de dag kun je op St. Maarten van het beste uit twee werelden genieten. Het Nederlandse deel van het eiland staat bekend om de mooie stranden en het bruisende uitgaansleven. Op het Franse deel zijn de mooiste boetieks te vinden en geniet je van de Franse keuken.

Bekijk de kaart van St. Maarten voor de mooiste bestemmingen op het eiland, zoals Dawn Beach, de ideale uitvalsplaats om de Nederlandse en Franse zijde van het eiland te ontdekken. 

Lees verder op Vakantie op St. Maarten of bekijk Actuele St. Maarten aanbiedingen.


st martin st maarten flight alert

Flight Alert voor goedkoopste vlucht

Heel handig alle aanbiedingen van vluchten naar St. Maarten op een rij. Stel daarbij een gratis Flight Alert in en krijg bericht als er een ticket voor jouw gewenste bedrag wordt aangeboden.

Details