St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten

Skimboarden sensatie op St. Maarten

Vakantie St. Maarten Vakantie St. Maarten skimboarden caribbean skimboarden sint maarten skimboarden st martin skimboarden st martin sint maarten skimboarden sint maarten

Skimboarden is elke dag weer een sensatie op het tropische eiland St. Maarten in de Caribbean. Ontdek het fantastische beach life op St. Maarten en de perfecte condities om te skimboarden.

Skimboarden in de Caribbean

De nog relatief onbekende sport skimboarden wordt steeds populairder op St. Maarten, waar surfers de perfecte condities vinden en de verschillende stranden uitdaging bieden aan beginners en professionals. De bakermat van skimboarden is Laguna Beach, California, USA, maar ook in Nederland is skimboarden inmiddels populair. Het eiland St. Maarten in de Caribbean wordt door steeds meer surfers ontdekt als de ideale plek voor skimboarden.

Skimboarden

Wat is skimboarden? Het lijkt in eerste instantie op golfsurfen, maar een belangrijk verschil is dat de skimboarder de golf niet op zee afwacht, maar vanaf het strand. Als er een mooie golf aankomt, dan rent de skimboarder met zijn plank naar de kustlijn en legt deze op het natte zand om vervolgens op het lage water naar de golf te glijden en deze dan zo ver mogelijk langs het strand te rijden. Het speelt zich allemaal dus veel meer op het strand af.

Al 60 jaar skimboarden

Skimboarden wordt al 60 jaar gedaan, maar is vooral de laatste 15 jaar uitgegroeid tot professionele, high-tech  sport. De eerste planken waren van hout, tegenwoordige worden ze van fiberglass of carbon fiber en foam gemaakt. Een skimboard lijkt op een golfsurfplank, maar is een stuk korter, dunner en iets breder. De andere vorm vraagt om een andere techniek en maakt weer heel andere bewegingen mogelijk (zie ook SkimOnline, de portal voor skimboarders wereldwijd).

Surfersparadijs St. Maarten

Het eiland St. Maarten is erg geliefd bij surfers vanwege de ideale omstandigheden voor alle vormen van surfen. Rondom het eiland zijn er maar liefst 37 stranden. Verschillende stranden zijn ideaal voor windsurfen of kitesurfen, andere stranden zijn paradijsjes voor golfsurfen of skimboarden. Dankzij het constante klimaat zijn de perfecte condities om te skimboarden bijna altijd gegarandeerd.

Lees meer over een surfvakantie of watersportvakantie op St. Maarten, bekijk onze tips voor vluchten en actuele vakantie aanbiedingen.
 
skimboarden sint maarten

Flight Alert

Alle aanbiedingen van vluchten naar St. Maarten handig op een rij! Maak gebruik van de flight alert service: geef je budget op voor je vliegreis en ontvang automatisch bericht als er een aanbieding is!

Details