St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten

Philipsburg St. Maarten: bruisend centrum

Vakantie St. Maarten Vakantie St. Maarten philipsburg sint maarten resort philipsburg sint maarten winkelen philipsburg sint maarten resorts philipsburg sint maarten winkels philipsburg sint maarten Blackjacktafel

Philipsburg is de hoofdstad van het Nederlandse deel van St. Maarten. Het ligt aan Great Bay, aan de zuidkant van het eiland. Philipsburg is de ideale plek om te winkelen, fantastisch te eten en het bruisende nachtleven te ontdekken. In Great Bay gaan de cruiseschepen voor anker die door het Caribische gebied varen.

Philipsburg: historisch en modern

Philipsburg werd in 1763 gesticht door Kapitein Philips tussen de Great Bay en een groot zoutmeer in. De sporen van de rijke, koloniale historie zijn nog altijd aanwezig. Philipsburg is ook een moderne plaats, het commerciële centrum van St. Maarten. De titel hoofdstad doet een grotere plaats vermoeden dan Philipsburg is. De plaats heeft vier hoofdstraten. De belangrijkste straat is Frontstreet, die langs de baai loopt.

Philipsburg winkelparadijs

Frontstreet is de place to be op St. Maarten voor eindeloos tax free winkelplezier! In deze lange winkelstraat zijn de mooiste sieraden, horloges, mode, elektronica en Caribische souvenirs te vinden. Om bij te komen kan men neerstrijken op één van de pleintjes waar de verkoelende Guavaberry cocktails geschonken worden. Het Guavaberry Museum laat zien (en proeven) wat voor variatiemogelijkheden de likeur biedt.

Van Caribische beach bars tot toprestaurants

St. Maarten staat bekend als de culinaire hoofdstad van de Antillen. Philipsburg heeft dan ook toprestaurants met beroemde chefs die fantastische gerechten bereiden. Dankzij de mix van culturen op het eiland zijn vele keukens vertegenwoordigd, zoals de Franse, Creoolse, Chinese en Indiase keuken. Maar ook de Amerikaanse hamburger is ingeburgerd. Op de boulevard, op het strand en in beach bars is het volop genieten van de Caribische sfeer.

Activiteiten Philipsburg

Geniet aan Great Bay Beach bij Philipsburg van zon, zee, plezier en ontspanning. Philipsburg heeft ook leuke bezienswaardigheden. Het uitzicht vanaf de historische forten Fort Amsterdam en Fort Willem is grandioos. Het kleine St. Maarten Museum heeft tentoonstellingen over de Arawak indianen. St. Maarten Park is de grootste dierentuin van de Antillen, altijd een succes met de kinderen. Vaak zijn er culturele activiteiten zoals het Caribbean Living Statues Festival.

Vanuit Philipsburg is het eiland makkelijk te verkennen per huurauto of openbaar vervoer. Bekijk de kaart van St. Maarten voor de mooiste bestemmingen op het eiland.

Het Prinses Juliana International Airport ligt op 15 km van Philipsburg.


sint maarten vakantie aanbieding holland house

Holland House Beach Hotel

Het populaire en stijlvolle Holland House Beach Hotel ligt midden in Philipsburg, direct aan strand en boulevard. Bekijk de Arke aanbieding!

Details