St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten

Duiken op St. Maarten

Vakantie St. Maarten Vakantie St. Maarten duiken diver duiken st maarten duiken caribbean snorkelen caribisch gebied

Duiken kan op veel plaatsen ter wereld, maar in het Caribische gebied is de onderwaterwereld wel heel bijzonder! Een constante watertemperatuur van ca. 21 graden Celsius maakt het duiken erg aangenaam. De zee biedt een haast eindeloze veelzijdigheid aan exotische vissen en sprookjesachtige koraalriffen. Overal zijn cursussen te boeken of materiaal te huren voor gecertificeerde duikers.

Duiken op de Antillen? Ontdek de onderwaterwereld van St. Maarten!

St. Maarten is een van de parels van de Caribbean. Ook de onderwaterwereld is buitengewoon mooi in dit gebied. Er zijn veel bijzondere trips te maken via duikscholen of organisaties. Met zicht tussen de 20 en 35 meter is het een genot om het leven onder water te bekijken. Erg populaire duikplekken zijn de wrakken bij Great Bay en Cable Reef. Hier liggen 2 schepen: een in 1801 gezonken oorlogsschip en een in 1993 gezonken vrachtschip. Een geweldige ervaring die je niet snel zult vergeten. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om een unieke duiksafari te boeken. Hier krijg je de kans om 15 tot 30 haaien te bewonderen die door professionals worden gevoerd!

Snorkelen op St. Maarten

Ook voor snorkelen is St. Maarten een ideale bestemming. Door de vele riffen die zich bevinden vlak voor de kust is de zee op veel plaatsen ondiep en heel rijk aan koralen en tropische vissen. Snorkelen is dus zeker een echte aanrader op St. Maarten. Er kunnen snorkeltours worden geboekt langs de mooiste plekken rondom het eiland, maar u kunt ook zelf materiaal huren en eropuit trekken. Mooie plekken rond het eiland zijn Creole Rock, Pinel Island, Baie Rouge, Dawn Beach en Little Bay.

Beste periode duikreis St. Maarten

St. Maarten heeft een tropisch klimaat en het hele jaar schijnt de zon. In de maanden mei tot en met november valt de meeste regen op St. Maarten, dit zijn echter tropische korte buien waardoor St. Maarten het gehele jaar door goed te bezoeken is. Buien hebben lichte invloed op de onderwaterwereld, het zicht is doorgaans iets minder in de regenmaanden. Maar dit neemt niet weg dat ook duiken op St. Maarten het hele jaar is aan te raden!

Tip: Divers luxe resorts op St. Maarten hebben een eigen duikschool of watersportcentrum, zoals Sonesta Great Bay, Divi Little Bay en Westin Dawn Beach. Bij Cole Bay / Simpson Bay vind je Aqua Mania Adventures, een van de beste duik- en watersportcentra van het eiland. Een andere tip: aan Simpson Bay kan je ook duiken met Divesafari's. Bij deze duikschool van Nederlandse eigenaren maak je comfortabele duik- en snorkel trips onder leiding van Nederlandstalige instructeurs. 

Bekijk de kaart van St. Maarten voor de mooiste bestemmingen op het eiland. 

Meer tips: Vakantie op St. Maarten


Duiken caribbean St. Maarten

Duiken bij Sonesta Great Bay Resort

Luxe 4* resort gelegen aan schitterende baai om heerlijk te duiken of snorkelen. Met professionele duikschool, ook voor gratis proefduik.

Details
Duiken st maarten

Duiken bij Divi Little Bay Beach Resort

Prachtig resort op bijzonder mooie locatie direct aan het strand van Little Bay. Perfect voor duiken en snorkelen!

Details