St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten

Catamaran zeilen? Caribbean droomvakantie!

Vakantie St. Maarten Vakantie St. Maarten catamaran zeilen caribbean catamaran zeilen tropisch eiland catamaran zeilen caribbean catamaran zeilen tropisch catamaran zeilen sint maarten

Catamaran zeilen is niet zo maar zeilen, maar heeft een heel eigen karakter. Catamarans kunnen geweldige snelheden bereiken en hebben het grote voordeel dat ook ondiep water toegankelijk is. Met een kleine catamaran vaar je zo weg van het strand. St. Maarten in de Caribbean is de ideale bestemming voor fans van catamaran zeilen.

Catamaran zeilen bij St. Maarten

Het eiland St. Maarten in de Caribbean heeft de perfecte omstandigheden voor catamaran zeilen, dankzij het ideale klimaat met een constante oostelijke passaatwind, 37 prachtige stranden en tropische eilandjes op korte afstand varen. Op een dagtrip vaart u zo naar Anguilla, St. Barths, Tintamarre, Prickly Pear, Saba of paradijselijke onbewoonde eilandjes. Op een zeilvakantie zijn ook verder weg gelegen eilanden aan te doen zoals Guadeloupe, Dominica of St. Kitts. Het zeilseizoen loopt van eind november t/m juli.

Sportieve kleine catamarans

Met een kleine, sportieve catamaran vaar je zo weg van het strand en maak je trips van het ene naar het andere paradijselijke strand. Je kunt bij de meeste watersportcentra en grotere beach resorts een Hobie Cat of andere kleine catamaran zeilboot huren. Ook kun je op St. Maarten een catamaran zeilcursus doen of meegaan op trips. Wissel de catamaran eens af met een dagje surfen (kitesurfen, windsurfen, golfsurfen), kayakken, of een andere watersport.

Een grote catamaran huren

Op St. Maarten is het mogelijk een catamaran te huren voor 2 tot 12 personen. De grootste catamarans zijn wel 15 meter lang en hebben 4 of 5 cabines. Om een grote catamaran te huren zonder kapitein of bemanning, dien je aan te tonen dat je zeilervaring hebt. Maar het is ook mogelijk een catamaran te huren met kapitein of zelfs met een chef/hostess aan boord die alle maaltijden verzorgt voor een echte Caribbean droomvakantie!

Catamaran zeilen populair

Catamarans zijn bijzonder populair voor een zeilvakantie omdat ze meestal ruim en comfortabel zijn en meer privacy bieden met meerdere mensen aan boord. Een voordeel is bovendien dat een catamaran heel stabiel op het water ligt. Daarbij kan een catamaran spectaculaire snelheden bereiken en is ook ondiep water toegankelijk waardoor je de meest paradijselijke stranden aan kunt doen.

Meer informatie:

St. Maarten zonvakantie

St. Maarten vakantie aanbiedingen


catamaran zeilen sint maarten

Beach resort vakantie

Bij Arke boek je tegen scherpe prijzen een fantastische zonvakantie in een beach resort met uitgebreide watersport faciliteiten zoals Sonesta Great Bay of Divi Little Bay Resort!

Details