St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten St. Maarten

Caribbean yachting: huur een jacht op St. Maarten

Vakantie St. Maarten Vakantie St. Maarten caribbean yachting caribbean yacht yachting in the caribbean yachting st maarten caribbean yacht st maarten

Is een tour op een luxueuze privéjacht in de tropische wateren van de Caribbean een lang gekoesterde droom? Doe de mooie jachthavens van St. Maarten aan en zeil naar andere Caribische eilanden zoals Saba, St. Eustatius, Anguilla en St. Barths. De jachthavens van St. Maarten zijn altijd goed bezet.

Caribbean yachting: St. Maarten als startpunt

St. Maarten is centraal gelegen in het noordelijke deel van de Caribbean. Het wordt omringd door verschillende eilanden waardoor eilandhoppen per jacht een ideale mogelijkheid is. Vanaf St. Maarten is bijvoorbeeld een prachtige route te varen langs de eilanden Anguilla, St. Barth, Saba en St. Eustasius.

Yachting met of zonder crew

Wil je meezeilen of privé, met of zonder crew op stap? Diverse reisorganisaties bieden een bareboat zeilvakantie aan, zoals bijvoorbeeld Sunsail. Bij deze vorm van yachting heb je de jacht helemaal privé zonder enige crew. Een andere mogelijkheid is om een jacht met crew te huren. Dan hoeft niemand zich zorgen te maken over de besturing. Dat kan via specialist Dutch Sailing Events. Vaak wordt op de jachten ook volledig gezorgd voor de catering en enkele jachten zijn zelfs voorzien van duikmaterialen. De crew laat je de mooiste plekjes onder water zien. Jachten zijn er in verschillende soorten en maten en dus ook in verschillende prijsklassen. Het is weliswaar niet de goedkoopste manier van reizen maar wel een heel bijzondere!

Beste reistijd yachting

De Caribbean zijn het hele jaar door te bezoeken, zo ook St. Maarten. Het eiland St. Maarten heeft het jaar rond prachtig vakantieweer met fantastische Sunfactor scores. Er is wel sprake van een droog en een nat seizoen, maar door het tropische klimaat zijn de buien die in het regenseizoen vallen vaak kort en krachtig waarna de hemel weer strak blauw is. Enkele aanbieders verhuren in de maanden september en oktober geen jachten. Hoewel St. Maarten meestal bespaart blijft door moeder natuur is er in deze periode kans op orkanen.

Meer tips:

Zeil mee met de Heineken Regatta!

Zeilen & vakantie St. Maarten

Vakantie op St. Maarten